یزدفردا: معاون فنی مرکز بهداشت یزد: تبلیغات مسموم و منفی در مورد فلوراید تراپی موجب کاهش موفقیت این برنامه در مدارس شد.

به گزارش یزدفردا: دکتر شریفی گفت: همزمان با آغاز طرح وارنیش فلوراید در مدارس با حجمی از تبلیغات منفی و مسموم از مضرات فلوراید در فضای مجازی مواجه شدیم.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه همین موضوع بر نظر خانواده‌ها نسبت به این طرح اثر منفی گذاشته و امسال شاهد پیشرفت قابل قبولی در استان یزد نبودیم افزود: نهاد‌های متولی باید نسبت به برخورد با چنین تبلیغات منفی برخورد و به شفاف سازی در مورد این موضوع بپردازند.

معاون فنی مرکز بهداشت یزد گفت: گرچه هنوز مرحله اول طرح وارنیش فلوراید در استان به پایان نرسیده است و تا بهمن ماه ادامه دارد، اما آمار نتایج قابل قبولی را نشان نمی‌دهد.

دکتر شریفی گفت: در مقایسه آماری این طرح نسبت به سال گذشته در استان از ۴۲ درصد به ۲۶ درصد کاهش استقبال داشته‌ایم.

وی در ادامه به شفاف سازی در مورد مزایای طرح وارنیش فلوراید ادامه داد: برای پیشگیری از ایجاد پوسیدگی دندانی‌های کودکان علاوه بر مسواک، نخ دندان و رژیم غذایی سالم، استفاده از وارنیش فلوراید توصیه می‌گردد. این برنامه از زمانی که دندان‌های شیری رویش یافتند (حدود ۳ سالگی) شروع می‌شود و تا ۲ سال بعد از رویش آسیای دوم دائمی (حدود ۱۴ سالگی) با فواصل شش ماه یکبار ادامه می‌یابد. 

دکتر شریفی افزود: وارنیش فلوراید ماده‌ای نیمه مایع چسبنده و حاوی غلظت بالایی از فلوراید است که در تماس با بزاق دهان سفت شده و به دندان می‌چسبد و طی ۶ الی ۸ ساعت فلوراید آزاد می‌کند. کاربرد این روش ایمن، آسان، بدون درد و عارضه است و نیاز به بی حسی موضعی نداشته و در یک جلسه قابل انجام است. وارنیش فلوراید می‌تواند تا ۴۰ درصد از پوسیدگی‌های دندانی را کاهش دهد. 

معاون فنی مرکز بهداشت یزد تاکید کرد: مسمومیت یا عارضه با این ماده به هیچ وجه با استفاده از آن به صورت موضعی ایجاد نمی‌گردد، زیرا حجم این ماده که در این روش استفاده می‌گردد بسیار اندک بوده و مسمومیت با این ماده وقتی ایجاد می‌گردد که میزان آن در حالت بلعیده شده ۵ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن باشد یعنی یک کودک با وزن ۲۰ کیلوگرم باید ۱۰۰ میلی گرم ماده را ببلعد در حالی که حجم ماده‌ای که برای فلورایدتراپی موضعی استفاده می‌شود بسیار اندک می‌باشد. 

دکتر شریفی گفت: شواهد علمی متعدد نشان میدهد استفاده از فلوراید در ترکیبات مشخص و مناسب در ترکیباتی همچون دهانشویه، فیشورسیلانت و خمیردندان نه تنها اثر سمی ندارد بلکه اثر محافظتی معنی دار در کاهش پوسیدگی دندان دانش آموزان دارد.

وی ادامه داد: مواد شیمیایی که در این ترکیبات وجود دارد، با مواد شیمیایی موجود به شکل خالص و آزمایشگاهی که سمیت دارد متفاوت است و ربطی به این مداخلات بهداشتی فلوراید دار ندارد.

دکتر شریفی گفت: پوسیدگی دندان یکی از شایعترین بیماری‌هایی است که در بین اقشار جامعه به ویژه کودکان مشاهده می‌شود. طبق بررسی‌های انجام یافته هر کودک ۶ ساله ایرانی با ۵ دندان شیری پوسیده در دهان خود وارد مدرسه می‌شود

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا